Studenti_diplomskog_studija_fotografije_ADU_ISPIT

U utorak, 13. rujna u 19 sati u Galeriji Studentskog centra (Savska 25) održat će se otvorenje izložbe fotografija studenata 1. godine diplomskog studija fotografije Akademije dramske umjetnosti, pod nazivom Ispit.
Izložba će se moći pogledati do subote 24. rujna, radnim danom od 12 do 20 sati, te subotom od 10 do 13 sati.

read more

Ana_Kovacic_GDJE_JE_JASENAS

Otvorenje izložbe Gdje je Jasenaš? umjetnice Ane Kovačić održat će se u četvrtak, 21. travnja u Galeriji SC s početkom u 20 sati. Izložba je otvorena do 30. travnja, radnim danom od 12 do 20 te subotom od 10 do 13 sati.

read more

Kristina_Restovic_ROBOTI_I_MJESEC

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe Kristine Restović “Roboti i Mjesec” u ponedjeljak, 26. listopada 2015. u 20 sati u Galeriji Studentskog centra
Izložba je otvorena do 14. studenog 2015., radnim danom od 12 do 20 sati – subotom od 10 do 13 sati.

read more

Jelena_Lovrec_STILL_LIFE_STILL_ALIVE

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe Oni dolaze… JELENA LOVREC: Still LIfe / Still Alive u petak, 3. lipnja 2016. u 20 sati u Galeriji Studentskog centra.

Izložba je otvorena do 11. lipnja 2016. radnim danom od 12 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati.

U radu naziva Still Life / Still Alive umjetnica Jelena Lovrec istražuje na koje sve načine danas umjetnik može i mora ostaviti trag. Potaknuta vlastitim okolnostima, autorica kreće u nezaboravnu avanturu koja uključuje nekoliko akcija kojima je zajednička interakcija s ljudima.

read more

Silvio_Vujicic_Everything_I_like_is_either_illegal_immoral_or_doesnt_yet_exist

Umjetnik Silvio Vujičić zagrebačkoj će publici predstaviti svoj najnoviji projekt, više-osjetilnu instalaciju Everything I like is either illegal, immoral or doesn’t yet exist u jednom od najizazovnijih umjetničkih prostora, Francuskom paviljonu. Otvorenje je zakazano za petak, 23. listopada u 20 sati.
Izložba je otvorena do 13. studenog, svakim danom osim nedjelje, od 18 do 20 sati.

read more

Marko_Markovic_IZVRNUTE_PIRAMIDE

Izložba Izvrnute piramide dio je opusa Marka Markovića nastalog u posljednjih intenzivnih pet godina u kojima je mijenjao mjesto boravišta, ispitivao umjetničke medije, ali ostao vjeran radovima koji ne prestaju preispitivati zadane društvene norme i nametnutosti.
Izložba je otvorena do 9. srpnja, radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

read more

NATASA_SKUSEK_A_Real_Man

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe Nataše Skušek (Slovenija) A Real Man u petak, 20. studenog 2015. u 20 sat u Galeriji Studentskog centra.
Izložba je otvorena do 5. prosinca 2015. radnim danom od 12 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati.

read more

STRIPBURGER_Attention_Work_Pozor_radovi

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe STRIPBURGER Attention, Work! / Pozor, radovi! u petak, 11. prosinca 2015. u 20 sati u Galeriji Studentskog centra.
Izložba je otvorena do 29. prosinca 2015. radnim danom od 12 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati

read more

Tonka_Malekovic_SPACES_BETWEEN_LIVING_PLACES

Otvorenje izložbe Spaces Between (Living) Places koja slijedi umjetničko-istraživački projekt Tonke Maleković, održat će se u četvrtak, 1. rujna 2016. u Galeriji Studentskog centra (Savska 25) u 20 sati.
Izložba će biti otvorena 2-10. 9. 2016., pon – pet 15-20h te sub 10-13h.

read more

NESAVRSENE_STUKTURE_razgovor_s_Vladom_Martekom_i_Rasom_Todosijevicem

Otvorenje izložbe Nes(a)vršene strukture na kojoj će svoje radove predstaviti grupa autora iz Hrvatske i Srbije održat će se u petak, 29. siječnja u Galeriji SC s početkom u 20 sati. Sudjeluju: Fokus Grupa, Aleksandar Jestrović Jamesdin, Vladimir Miladinović, Marina Paulenka & Borko Vukosav, Marko Tirnanić te gost izlagač Raša Todosijević.

Izložba ostaje otvorena do 6. veljače 2016. Radno vrijeme Galerije SC je radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Otvorenju će u četvrtak, 28. siječnja prethoditi javni razgovor dvaju umjetnika, Vlade Marteka i Raše Todosijevića koji će iz svojih perspektiva u direktnom dijalogu razgovarati o temi nes(a)vršenosti. Razgovor je zakazan za 18 sati također u Galeriji SC.

read more

Oni_dolaze…_DINO_ZRNEC_Projection_Room

Oni dolaze… je projekt čiji cilj je promovirati mlade autore koji su tek (ili jos nisu) napustili sustav Akademije te se upoznaju s novim sustavima i kodovima koje diktira umjetnicka „scena” izvan nje. Ujedno, umjetnici ce na projektu raditi i s mladim povjesnicarima umjetnosti i kustosima te ce zajednicki realizirati samostalne izlozbe navedenih autora. Uz praktican rad naglasak je na komunikaciji izmedju mladih umjetnika i kustosa cime se razvija spona i mreza novih generacija te, nadamo se, i u buduci zanimljivi projekti.

read more

Andrea_Zrno_INPUT_OUTPUT

Sedam se tlocrta (koincidencijom se u ovom slučaju može smatrati simboličko značenje broja 7) odnosi na prostore u kojima je umjetnica doista provela dio svoga života, dok onaj osmi veze prostor u kojem je trebala boraviti, ali spletom životnih niti do toga nije došlo. Zrno izradi tlocrta pristupa neopterećeno i nesputano ne inzistirajući na njihovoj posvemašnjoj točnosti te ih ostavljajući nedorečenim prostorom mogućnosti.
Otvorenje je u četvrtak, 11. veljače 2016. u 20 sati u Galeriji Studentskog centra. Izložba je otvorena do 20. veljače 2016.
radnim danom od 12 do 20 sati,
subotom od 10 do 13 sati.

read more