BorderLess

Projekt _ bez granica _ u nizu prezentacija video radova i predavanja o umjetnicima, njihovim radovima, ali i širem umjetničkom kontekstu pojedine države / grada / scene predstavit će radove umjetnika mleđe generacije iz Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, ali i Rumunjske, Bugarske… Prvo predavanje Kultura promjene organizirana u suradnji s kustosicama Wo_kolektiva, a predstavit će se dio umjetnica i umjetnika izložbe Am I that Name?*.

Cilj je projekta proširiti informacije, otvoriti komunikaciju i započeti raspravu. Upravo zato što živimo u vrijeme izuzetnog protoka informacija njihova kvaliteta često je progutana u silnoj kvantiteti. Projekt _ bez granica _ želi selektirati i procesuirati kvalitetu te postaviti pitanja koja će se putem nametnuti i izvući zaključke. Pojam (bez)graničnosti koji obilježava projekt ovdje se ne odnosi samo na fizičke, političke, nacionalne i ostale granice, on je definirana kao oslobođenje od svih mantanih barijera kojima smo obilježeni.

Naglasak je na istraživačkom radu koji bi na primjeru, ovog puta, video radova mladih umjetnika, istražio i definirao sličnosti i razlike u metodologijama, pronašao tematska i problematska (ne)slaganja.

O svom radu govorit će: Lana Čmajčanin, Nela Hasanbegović, Ana Hoffner, Iva Kovač, Jelena Kovačević, Bojana Petković, Boško Prostran, Milica Ružičić, Sanja Ždrnja.

*Izložba Am I That Name? ostvarena je kroz istraživanje i komunikaciju s umjetnicama i umjetnicima mlađe generacije, s područja uže regije, koje/i se u svom radu kritički referiraju na složena pitanja rodnog identiteta i subjekta, koristeći različite strategije koje možemo označiti heterogenim nazivom „feminističke“,a ne izostavljajući pritom ključna pitanja o tome što to feminističke strategije jesu i na koje se načine one izvode.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *