NARCISSISTER

Kroz inteligentnu dekonstrukciju popularnih medija, njezini eksplicitni pokreti otkrivaju raznovrsne tjelesne užitke ženske� eksualnosti te sugeriraju rod koji je ujedno neodređen, varljiv i odvažan. U njoj svojstvenim pokretima samozadovoljavanja, istraživanja vlastite osobnosti i nevjerojatnih akrobacija koje služe u izričaju osobnog iskaza ljubavi, Narcissister komunicira jezikom koje su rijetke žene uspjele svladati, a još su rjeđe te koje ga se usude govoriti. Ovaj premijerni nastup predstavlja njezinu najopsežniju upotrebu miješanih medija, s videouradcima, ručno izrađenim rekvizitima i kostimima, kao i glazbenu partituru napisanu u suradnji s partnerom, Evanom Collierom. Prethodna djela poput Ass/Vag, I’m Everywoman i The Russian Doll pojavit će se tijekom izvedbe novog materijala. Vidjet će se i niz glumaca obučenih poput Narcissister, od
kojih će svaki u danom trenutku uključivati publiku u Narcissisterin očaravajući svijet. Uranjajući publiku u Narcissisterin uzbudljiv tijek čiste, neumanjene taštine, ovaj projekt razmatra moć narcizma svojih izvođača koja doseže eksponencijalnu razinu. Kako se njezin zaprepašćujući izraz reflektira s ekrana prema članu publike, i opet prema izvođaču, tako se verzija mitološkog "jezera" u kojem se Narcis ogledao i koje ga je začaralo nanovo stvara.

 

Prije nego što se nazvala Narcissister, bila je profesionalna plesačica suvremenog plesa koja je glavninu obrazovanja stekla u Američkom plesnom centru Alvina Aileya. Od profesionalnih dostignuća ističe nastup s Aileyjevom trupom u Memoriji – jednom od najznačajnijih djela te trupe, turneju po Europi s njemačkom rock-operom, gdje je nastupala kao plesačica, i nastup u industrijskom djelu za kompaniju Mercedes Benz.

 

Uz nastupe, Narcissister je aktivna i u drugim kreativnim medijima poput suvremene izrade tekstilnih i drugih kolaža, kiparstva, umjetničke grafike i fotografije. Narcissister je intenzivno radila i kao komercijalna umjetnica, uređujući izloge trgovina te kao stilistica i umjetnička voditeljica projekata za impresivnu bazu klijenata. Njezini nastupi integriraju dotadašnje iskustvo profesionalne plesačice s njezinom trenutnom vizualnom idejom i praksom komercijalne umjetnosti.

Narcissister je za svoje iznimno živopisne izvedbe dobila priznanje kao izuzetna umjetnica kroz razne pisane pozive za nastupima i dodijeljene nagrade. Njezin umjetnički film The Self-Gratifierosvojio je nagradu za "najbolju upotrebu seksualne igračke" na festivalu erotskog filma Good Vibrations 2008. godine. U travnju prima Nagradu Bistro za izniman vodvilj/burlesku, u kategoriji koja je nastala upravo kako bi se odalo priznanje njezinom radu. Odabrana je za rezidencijalnog izvedbenog umjetnika u organizaciji Galerije Art in General i Hrvatskog društva likovnih umjetnika u Zagrebu, ovog proljeća u Zagrebu, a nastup na MBZ-u dio je tog njezinog programa.

 

Program je realiziran u suradnji sa Hrvatskim društvom likovnih umjetnika Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *