THIS_BABY_DOLL_WILL_BE_A_JUNKIE

THIS BABY DOLL WILL BE A JUNKIE [TBDWBAJ] je projekt nizozemske umjetnice Ulrike Montmann, koji se odvija paralelno u nekoliko različitih europskih zemalja (Nizozemska, Njemačka, Austrija, Švicarska, Mađarska) u duljem vremenskom razdoblju. Riječ je o audiovizualnom portretu žena, ovisnica o drogama u ženskim zatvorima. Ta je društvena skupina odabrana kao indicator društvenog stanja.

Projekt je realiziran u suradnji Ženske kaznionice u Požegi, Udruge B.a.B.e., Kulture promjene SC-a, Ministarstva pravosuđa RH i Veleposlanstva kraljevine Nizozemske u Zagrebu.

27.04.2009. u 18:00 sati, ispred Galerije SC započinje socijalno angažirani umjetnička akcija This Baby Doll Will Be a Junkie, u kojem će sudjelovati predstavnici kulturnog, javnog i političkog života Hrvatske.

Akcija se sastoji od raznošenja porculanskih lutaka, nastalih u suradnji sa ženama zatvorenicama u Ženskoj kaznionici u Požegi, po javnim mjestima Grada Zagreba.

Iste večeri u Galeriji SC u 18.30, otvorit će se izložba pod nazivom Ljudski park i započet će javna rasprava na temu problema ovisnosti i ulozi socijalno-angažirane umjetnosti u njihovom rješavanju.

Na debati će sudjelovati: Nataša Škaričić (moderatorica), Vesna Babić, Barbara Blasin, Iva Kovač, Alexandra Landre, Kristina Leko, Ljubica Matijević-Vrsaljko, Željko Mavrović, Slavko Sakoman, Sanja Sarnavka, Benjamin Perasović, Robert Torre, Maja Vučić.

Raspored događanja:

27.04.2009. u 18.00 Umjetnička intervencija, otpočinje ispred SC-a Zagreb, u Savskoj ulici

27.04.2009. u 18.30 Otvorenje izložbe i javna debata, Galerija SC

Izložba Ljudski park može se pogledati do 30. travnja 2009. godine u Galeriji SC.

Više o projektu možete saznati na službenim stranicama� www.thisbabydollwillbeajunkie.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *